17. kesäkuuta 2015

Tuulomantorttu

Tuulomantorttu toi makumuistoja lapsuudesta. Muistan äitini leiponeen tätä, kun olin lapsi, mutta itse en ollut aikaisemmin tuulomantorttua tehnyt. Vähän niinkuin mokkapalat, mutta vaalealla pohjalla. Oikein hyvää näinkin. Ohje löytyi Juhlattaren Kakkublogista.


OHJE (uunipellillinen, noin 30 palaa):

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1½ dl voisulaa

Kuorrutus:
½ dl kuumaa vahvaa kahvia
½ dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Leikkaa jäähtyneenä noin 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti