Sivut

13. huhtikuuta 2015

Kinuskijuustokakku vadelmilla

Tämä kakku on valmistunut ja syöty jo aikapäiviä sitten. Kakun ohje on Tarun Taikakakuista. Lisäsin täytteen sekaan hieman vadelmia taittamaan kinuskin makeutta. Se olikin hyvä idea, ja itse asiassa vadelmia olisi voinut olla enemmänkin. Kakku oli minun makuuni hieman liian makea, mutta muu perhe tykkäsi kovasti. Alla ohje kuten itse tein.



OHJE:

Pohja:
120 g kaurakeksejä
60 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta
5 liivatelehteä
½ dl vettä
75 g vadelmia

Kiille:
2 dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja lopuksi kinuskikastike. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada puolet täytteesä vuokaan, ripottele päälle vadelmat ja kaada sitten loput täytteet vadelmien päälle. Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta lasissa mikrossa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen. Sekoita kastiketta niin kauan, että vedestä päälle tullut vaaleampi osa sekoittuu pois. Kaada kastike varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Koristelin kakun suklaasulalla sekä koristerakeilla ja toffeerakeilla.

2 kommenttia:

  1. Tää onkin hyvää! ;) Itse tein kakun joku kerta uudestaan vadelmien kanssa ja luruttelin päälle vielä kinuskikastiketta. Tykkäsin myös, että kakku oli parempaa vadelmien kanssa. Kinuski selkeästi tarvitsi kaverikseen jotain raikasta, vaikka oli itsekseenkin aivan ihanaa :)
    http://taikakakut.blogspot.fi/2014/09/kinuskijuustokakku-vadelmilla-18cm.html

    VastaaPoista
  2. Anonyymi2/9/17 08:37

    Voiko olla pakaste vadelmia?

    VastaaPoista