Sivut

10. tammikuuta 2015

Kaneli-sokeridonitsit

Sain joululahjaksi kaksi donitsipeltiä: tavallisille ja minidonitseille. Ilahduin lahjasta kovasti, sillä olin jo katsellut donitsipeltejä, mutten ollut raaskinut ostaa. Nyt on pellit testattu ja hyviksi havaittu. Heti aattoiltana etsin netistä erilaisia uunissa paistettavien donitsien ohjeita. Ekana testiin pääsi tämän Annin uunissa -blogin ohje. Ohjeella tuli 36 minidonitsia, joista puolet laitoin kuorruttamatta pakastimeen ja loput kuorrutin kaneli-sokerilla. Nam!



OHJE:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl piimää
1 kananmuna
20 g sulatettua voita 

Kuorrutus (n. 18 donitsille):
50 g voita
½ dl sokeria
1 rkl kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kananmuna, piimä ja sula voi toisessa kulhossa. Lisää muna-piimä-voiseosta vähitellen jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele donitsipelti sulalla voilla. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleenväliin). Paista uunissa 220 asteessa noin 7 minuuttia.

Sulata kuorrutuksen voi. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Dippaa jäähtyneet donitsit voisulassa ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa.

2 kommenttia:

  1. Voi kun ovat söpöjä :) Ja taatusti hyviä! :) Minä olen tähän mennessä tehnyt pallomaisia donitseja tavallisella minimuffinipellillä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/maailman-parhaat-donitsit-uunissa.html) tai donitsin näköisiä isolla muffinipellillä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/donitsit-uunissa-ja-3-eri-kuorrutetta.html). Mutta eiköhän tuo peltikin tule vielä hankittua joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Otin sinunkin blogistasi ohjeen talteen, joten jossain vaiheessa tulee sitä testattua :)

      Poista