Sivut

8. helmikuuta 2014

Mariannekakku kääretorttupohjasta

9-vuotias kummityttöni esitti toiveen, että saisi leipoa täytekakun kummitätinsä kanssa. Kakkutoivekin oli selvä. Ostin kummitytölle joululahjaksi Ulla Svenskin kirjan Suomen lasten leivontakirja ja sieltä löytyi tämä ohje. Kummityttö toimi pääleipurina, minä avustin. Ja tällainen oli lopputulos:



OHJE:

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kermatäyte:
4 dl vispikermaa
150 g (1 pussi) Marianne-rouhetta
1 dl vadelmahilloa

Kostutus:
1½ dl appelsiinimehua

Kuorrutus:
n. 2 dl kermatäytettä
250 g valkoista sokerimassaa
250 g punaista sokerimassaa

Koristeluun:
1 pss Marianne-kuulia

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää sitten vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa pohja neljään samankokoiseen osaan ja laita yksi pohja tarjoiluastian päälle. 

Valmista täyte vaahdottamalla ensin vispikerma, sekoita sitten Marianne-rouhe joukkoon.

Kostuta tarjoilualustan päällä oleva pohja appelsiinimehulla lusikan avulla. Levitä vadelmahilloa pohjan päälle. Levitä kermatäyte hillon päälle ja nosta toinen pohja kermavaahdon päälle. Muistathan jättää kermatäytettä vielä kakun päälle ja reunoille levitettäväksi!

Nosta seuraava pohja täytteen päälle ja kostuta pohja appelsiinimehulla. Levitä pohjan päälle hilloa ja kermatäytettä. Nosta vielä viimeinen pohja kermatäytteen päälle ja kostuta se appelsiinimehulla.

Levitä lopuksi kermatäytettä kakun päälle ja reunoille.

Kaulitse sokerimassat noin 1 cm:n paksuisiksi levyiksi. Leikkaa niistä esim. taikinapyörällä tai veitsellä pitkiä suikaleita. Aseta suikaleet vierekkäin niin, että punainen ja valkoinen massa vuorottelevat. Kun kaikki suikaleet ovat vierekkäin, kaulitse niitä päältä hieman, jotta ne tarttuvat toisiinsa. Nosta puna-valkokuorrutus kakun päälle ja leikkaa kakun yli menevät kuorrutteet pois.

Koristele kakku lopuksi Marianne-kuulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti