11. helmikuuta 2014

Murokakku kardemummalla

Siiliparatiisista löysin herkulliselta tuntuvan kahvikakun ohjeen. Tykkään kovasti kardemummasta, joten tottahan tuota ohjetta oli testattava. Ja hyvää kakkua tulikin! Vuokani vaan oli tälle taikinamäärälle liian suuri, joten kakku jäi matalaksi. Kannattaa siis huomioida, että tällä ohjeella ei tule isoa kakkua.


OHJE:

200 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
3 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Kääntele massa tasaiseksi. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia ennen kumoamista.

2 kommenttia:

  1. Tällaista ihan peruskakkua voisi tehdä pitkästä aikaa. Mäkin tykkään kardemummasta ja tuollainen taikina maistuu taatusti herkulta. Tekisin kaksinkertaisen annoksen (ei hitsi, 400 g rasvaa?=)) ja mitä ei mahdu 2 litran vuokaan, niin loput ääntä päin. Aina pitää tehdä se syömävara taikinaan kuin takinaan, terveisin taikinansyöjä. No jos puolitoistakertaisen edes...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä, oli todella hyvää!

      Poista