5. helmikuuta 2014

Runebergin leivokset

Runebergin päivänä on saatava Runebergin torttuja - tai tänä vuonna ne olivat leivoksia. Ohje on Kinuskikissalta; hieman muunneltuna tosin, sillä minulla ei ollut ohjeenmukaista määrää mantelijauhetta eikä kaapista löytynyt täysjyvävehnäjauhojakaan. Lisäksi jätin leivokset kostuttamatta, hyviä olivat näinkin. Leikkasin leivokset myös hieman isommiksi, ohjeella sain 16 kpl. Alla ohje, kuten itse tein.


OHJE (16-24 kpl):

Taikina:
100 g piparkakkuja
1 dl mantelijauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl kermaa

Koristelu:
n. 100 g vadelmamarmeladia
1½ dl tomusokeria
3-4 tl vettä

Hienonna piparkakut esim. tehosekoittimella. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.

Vuoraa uunivuoka (18 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Nosta pohja leivinpaperin avulla vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa haluamasi kokosiksi palasiksi.

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Lusikoi leivosten päälle noin teelusikallinen marmeladia. Pursota marmeladin ympärille reunus tomusokerikuorrutteella (esim. pieni minigrip-pussi on tähän tarkoitukseen kätevä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti