Sivut

20. kesäkuuta 2013

Vaniljajäätelö

Kesän ensimmäinen itse tehty jäätelö on nyt maisteltu ja hyväksi todettu. Tällä kertaa käytin jäätelöön glukoosisiirappia, jota saa ihan tavallisista ruokakaupoista. Jäätelön ohje on Eskimolta. Pojat ihastuivat jäätelöön todella. Omaan makuuni tämä oli hieman liian makeaa, joten seuraavalla kerralla vähennän tomusokerin määrää pikkuisen. Osan jäätelöstä tein Tupperin jäätelömuotteihin, loput laitoin isompaan rasiaan.

Ohje saattaa tuntua hieman vaivalloiselta monine vatkauksineen, mutta kun vatkaa ainekset juuri tässä järjestyksessä (valkuaiset - keltuaiset + tomusokeri - kerma) ei vispilöitä tarvitse pestä välillä.



OHJE:

3 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 dl tomusokeri
1 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko
pieni ripaus hienoa suolaa

Erottele omiin kulhoihin keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa.

Siivilöi tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi.

Vatkaa myös kerma kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä astiassa.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi lusikalla tai veitsellä vaniljansiemenet ja lisää ne kermavaahtoon. Lisää myös glukoosisiirappi ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Sekoita käsin, esim. taikinanuolijalla, keskenään valkuaisvaahto, keltuaisvaahto ja vaniljainen kermavaahto. Tässä vaiheessa voit lisätä massaan esim. suklaarouhetta antamaan lisämakua.

Kaada kuohkea jäätelömassa 1½ litran vuokaan ja peitä kannella. Pakasta jäätelöä noin 12-15 tuntia.

Jäätelö on parhaimmillaan 12-15 tunnin kuluttua valmistamisesta. Pitempään jäädytettynä jäätelö vaatii pienen sulatteluhetken huoneen lämmössä ennen annostelua.

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyy testata :)

    VastaaPoista
  2. Tuli hyvää, kiitos vinkistä. Sekaan piparrinmuruja jouluna, kanelia, pöälle marjoja ennen jäädyttämistä :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi4/7/14 12:59

    Näyttää ihan hyvältä. P-:

    VastaaPoista