23. kesäkuuta 2013

Mantelinen raparperipiirakka

Leivoin meille kotiin juhannukseksi raparperipiirakan. Kaapissa oli puolikas pussi mantelijauhetta, joten sen sain käytettyä tähän piirakkaan. Hyvää oli!


OHJE:

1 muna
1½ dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
6 dl raparperinpaloja
40 g mantelijauhetta
½ dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita muna ja sokeri. Lisää juokseva margariini, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27-30 cm piirakkavuokaan.

Levitä taikinan päälle raparperinpalat. Sekoita keskenään mantelijauhe, sokeri ja juokseva margariini. Nostele lusikalla nokareita piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa 25-30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Itsellä ollut aikomus tehdä hieman samantapainen piirakka!:) Näyttää kyllä niin hyvältä että pitää kyllä lähiaikoina kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ainakin oli niin mehevää ja pehmeää, ihanaa herkkua!

      Poista
  2. Moi. Tässä linkki minun ja minun kaverini yhteiseen blogiin. Emme ole vielä ehtineet kunnolla muokkailemaan blogia ja pistäneet kunnolla reseptejä! Mutta Keskiviikkona tulee lisää reseptejä :) Tervetuloa siis lukemaan/repimään reseptejä!

    http://sweetteams.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Varmasti ihanan täyteläinen ja maukas piirakka.
    Pitäisipä tätäkin tehdä. :)

    VastaaPoista