Sivut

25. kesäkuuta 2013

Valkosuklaahyydykekakku vadelmilla

Kävimme juhannuspäivänä vanhempieni luona, ja tein sinne kahvipöytään hyydykekakun. Lähdin suunnittelemaan kakkua sen mauista, ja täytyy sanoa, että nappiin meni! Kakku maistui täsmälleen sellaiselta kuin olin suunnitellut. Laitoin kakun päälle vadelmat jäisinä, mikä ei ollut hyvä ratkaisu, sillä sulaessaan vadelmat valuttivat mehua. Eivät paljon eikä se makuun vaikuttanut, hieman ulkonäköön kyllä. Tuoreitten vadelmien kanssahan tätä ongelmaa ei ole. Lisäksi muistutan siitä, että käytettäessä ulkomaisia pakastevadelmia, on vadelmat keitettävä ennen käyttöä!



OHJE:

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
½ dl maitoa

Täyte:
4 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä

Päälle:
400 g vadelmia
2 dl punaista mehua
1 dl hyytelösokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina irtopohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (itse tein halkaisijaltaan 24 cm vuokaan). Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.

Pese kakkuvuoka ja laita vuoan reunoille ja pohjaan leivinpaperi. Voit käyttää reunoilla myös reunakalvoa. Se helpottaa kakun irrottamista valmiina. Laita kakkupohja vuokaan ja kostuta pienellä määrällä maitoa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon maitorahka, vaniljarahka, vaniljasokeri, sokeri ja sula valkosuklaa. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Laita vadelmat hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Tee kiille. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.

3 kommenttia:

  1. Ihan näköistä. Valkosuklaa ja vadelmat on varmasti hyvä yhdistelmä. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan muhkean näköinen kakku ja aika herkullisen kuuloinen makuyhdistelmä. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne!

    VastaaPoista