1. heinäkuuta 2013

Turkinpippurijäätelö

Heinäkuun herkut on hyvä aloittaa viileällä jäätelöllä. Jäätelöä tuntuukin näillä helteillä kuluvan! Turkinpippurijäätelön ohjeen löysin Hellapoliisilta. Laitoin jäätelöön 1½ dl turkinpippurimurskaa, mutta 1 dl olisi varmasti riittänyt. Makuasiahan tämä on, joten jos tykkäät kovasti turkinpippureista, kannattaa sitä ehdottomasti laittaa tuo isompi määrä. Ohjeessa kehotetaan vatkaamaan seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa. Itse en vatkannut eikä sitä kyllä jäätelön rakenteesta huomannut. Hyvää jäätelöä tuli tällä ohjeella. Muutamanlaisia jäätelöitä olen itse tehnyt ja niistä tämä on kyllä ollut parasta.

Jäätelö oli todella vaikea kuvattava. Oli oikein kuuma päivä ja jäätelö meinasi sulaa täysin kuvaamisen aikana.


OHJE:

2½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 munaa
½ dl glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria
1-1½ dl turkinpippurimurskaa

Vaahdota kerma. Vaahdota munat ja glukoosisiirappi. Yhdistä seokset ja mausta vaniljasokerilla ja turkinpippurimurskalla.

Sekoita tasaiseksi ja laita foliolla suojattuna pakastimeen mielellään yön yli. Vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti