13. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkakkuja

Tein äitienpäiväkakut sekä anopilleni että omalle äidilleni. Meillä kotona ei äitienpäiväkakkua ollutkaan, sillä olimme vasta juhlineet pojan synttäreitä ja mummojen luona käydessämme saimme kuitenkin syödä kakkua. Nyt onkin kiintiö vähäksi aikaa täynnä.

Ensin anopin kakku:


Kakussa on viiden munan sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaitoa, täytteenä mansikkahilloa, mansikkarahkaa ja vaahdotettua laktoositonta vispikermaa.


Pursotukset on vaniljakreemijauheella vahvistettua laktoositonta vispikermaa. Ruusu on vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, lehdet sokerimassaa. Pikkuhiljaa alkaa minunkin ruusut näyttää ruusuilta. Ripottelin vielä syötäviä sydämiä koristeeksi.

Äitini kakku:


Tässäkin kakussa on viiden munan sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaitoa, täytteenä pakastemansikoita, raparperi-mansikkarahkaa ja vaahdotettua laktoositonta vispikermaa.


Kakku on kuorrutettu vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla, alla kosteuseristeenä vaahdotettu vispikerma.  Pikkukukkaset on tehnyt myös vaahtokarkinmakuisesta kaulintamassasta, lehdet sokerimassasta.

1 kommentti:

  1. Molemmat upeita kakkuja!! Tykkään noista pikku kukkasista!

    VastaaPoista