Sivut

7. huhtikuuta 2013

Vadelma-valkosuklaapalat

Meillä poika sairasti vatsatautia monta päivää, ja siinä sairastaessaan haaveili vadelmapiirakasta. Lupasinkin leipoa sellaista, kunhan poika paranee. Flunssa tuli vielä väliin ennenkuin pääsin sanoista tekoihin. Löysin kirjanmerkeistäni tämän vadelma-valkosuklaapalojen ohjeen, joten tämä pääsi kokeiluun. Ohje on Open Cafésta. Tuli kyllä aika herkkua! Ohjeesta riitti myös anopille vietäväksi.


OHJE:

Pohja:
300 g margariinia
4½ dl sokeria
3 munaa
7½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl vadelmia
1 muna
3 dl ranskankermaa
75 g valkosuklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nostele seos rasvavaahtoon. Painele 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Levitä marjat taikinan päälle. Sekoita muna ranskankermaan ja lisää rouhittu tai raastettu valkosuklaa. Levitä seos marjojen päälle. Nosta loput taikinasta kokkareina piiraan päälle. Pintaan saa jäädä aukkoja. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti