14. maaliskuuta 2013

Yrttiset kinkku-juustokierteet

Uusimmassa Pirkassa (3/2013) oli tämä yrttisten kinkku-juustokierteiden ohje ja vaikutti sen verran herkulliselta, että testattava oli. Lopputulos oli ihana, lapsille nämä tosin eivät maistuneet. Basilikaa en muistanut kaupasta ostaa, mutta muuten nämä on leivottu alla olevan ohjeen mukaan.


OHJE (16 kpl):

2½ dl vettä
1 ps kuivahiivaa
7-7½ dl hiivaleipäjauhoja
½ tl suolaa
1½ tl sokeria
½ ps (á 150 g) emmental-mozzarella-juustoraastetta (Pirkka)
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
125 g saunapalvikinkkua
1 rs (180 g) Pirkka Kevyt Italian yrtit tuorejuustoa
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 tl mustapippuria

Pinnalle:
½ ps (á 150 g) emmental-mozzarella-juustoraastetta (Pirkka)


Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita veteen hiiva-jauhoseos, suola ja sokeri. Lisää taikinaan juustoraastetta ja noin puolet jauhoista. Lisää öljy. Vaivaa taikinaan loput jauhot vähitellen. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi levyksi (25 x 50 cm). Levitä taikinalle tuorejuusto. Ripottele päälle tasaisesti kinkku, basilika ja mustapippuri.

Kääri levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa rulla 16 yhtä suureen osaan. Nosta kinkku-juustokierteet muffinivuokiin. Peitä leivonnaiset liinalla ja kohota lämpimässä noin 10 minuuttia.

Ripottele kierteiden pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Miksihän sitä tulee niin harvoin tehtyä suolaisia muffinsseja... ovat niin herkkuja!!

    VastaaPoista