Sivut

11. maaliskuuta 2013

Kaneli-kardemummakakku

Leivoin pitkästä aikaa kahvikakkua, kun Leivotaan-lehdessä 1/2013 oli houkuttelevan tuntuinen ohje. Ja hyväähän tämä oli, kaneli ja kardemumma on aika herkullinen yhdistelmä.


OHJE:

150 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
2½ dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2½ litran kakkuvuoka.

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot, kardemumma, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää sitten taikinaan voisula ja vasta viimeiseksi maito.

Paista kakkua uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Varmista puutikulla, että kakku on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti