Sivut

27. maaliskuuta 2013

Pellillinen rahkapiirakkaa

Pääsiäinen lähestyy ja olihan se leivottava rahkapiirakkaa pääsiäiseksi. Tämä on meidän perheessä herkkua, lapsetkin tykkäävät. Ohjeen otin maaliskuun (2013) Yhteishyvän Ruoka-lehdestä. Ohjeessa oli käytetty aprikoosimarmeladia rahkatäytteen alla. Sen jätin pois ja ripottelin rusinoita täytteen päälle. Alla ohje kuten itse tein.


OHJE:

Pullataikina:
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää margariinia

Voiteluun:
1 kananmuna

Rahkatäyte:
2 kananmunaa
2 prk (500 g) maitorahkaa
2 dl kermaa
1½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
rusinoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.

Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.

Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.

Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä rahkaseos taikinalevylle. Ripottele päälle rusinoita.

Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Rahkapiirakka kyllä niin kuuluu pääsiäiseen.:) Rusinoilla on perinteistä ja parasta.:)

    VastaaPoista
  2. Voih... täälläkin kunnon perinteitä pullapohja-rahkapiirakkaa, nams =) Kukahan meille tätä tekisi!!

    VastaaPoista