28. maaliskuuta 2013

Sitruunaiset haarukkaleivät

Sitruuna sopii pääsiäiseen kuin nenä päähän. En varsinaisesti ollut suunnitellut leipovani pikkuleipiä pääsiäiseksi, mutta kun rahkapiirakasta jäi sitruunaa yli, ajattelin hyötykäyttää sen näin. Lopputulos on herkullinen. Ihanan sitruunaisia ja pehmeitä pikkuleipiä! Ohje on täältä.


OHJE (30 kpl):

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 raastettu sitruunan kuori
2 tl sitruunamehua

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen rasva vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Pese sitruuna hyvin ja raasta keltainen kuori. Lisää raaste taikinaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita noin puolet taikinaan. Lisää mehu ja sitten loput jauhot.

Tee taikinasta tanko ja jaa se noin 30 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja asettele pellille. Paina vedessä kastetulla haarukalla kuviot kekseihin, litistäen ne samalla. Keksit voi laittaa pellille lähekkäin, sillä ne eivät juurikaan leviä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla reilut 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti