Sivut

5. tammikuuta 2013

Kahvinmakuinen mud cake

Juhlimme mieheni synttäreitä pienimuotoisesti oman perheen kesken. Mieheni pitää sekä kahvista että suklaasta, joten ei ollut vaikea keksiä makuja kakkuun. Täytekakkua en tällä kertaa halunnut tehdä, vaan päädyin mud cakeen. Kakku on oma sovellus, ja täytyy sanoa, että varsin herkullinen sellainen. Ihanan pehmeää! Suklaata tähän kakkuun ei tullut, mutta ei sitä kyllä mausta huomannut. Kakku maistui myös lapsille.



OHJE:

2 kananmunaa
2½ dl sokeria
1½ dl juoksevaa margariinia
1 dl haaleaa vettä
2 tl pikakahvijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuokaan. Voitele ja korppujauhota reunat tai käytä vuokasprayta.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe haalean veden sekaan ja lisää juoksevan margariinin kanssa muna-sokerivahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti vaahtoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Anna jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

5 kommenttia:

  1. KAhvi on mun herkkua, veikkaisimpa, että maistuis miullekin liian hyvin :D

    VastaaPoista
  2. Mudcake on herkkua! Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta tämä kahvinmakuinen versio.

    VastaaPoista
  3. Mutasta kakkua ei olekaan pitkään tullut tehtyä :) Kahvin makuinen voisikin vaihteeksi olla erilaista.

    VastaaPoista
  4. Kiitos hyvästä reseptistä! Tein tänään ja maistui herkulliselta. Kiertoilmauunissa riitti reilu 20 min.

    VastaaPoista