11. tammikuuta 2013

Kinuskiset pikkuleivät

Juhlattaren kakkublogissa oli joulun alla leivottu kinuskisia pikkuleipiä. Otin silloin ohjeen talteen, mutta en ehtinyt leipoa ennen joulua. Tässä päivänä eräänä löytyi sopiva rakonen. Ohje on todella helppo, nopea ja yksinkertainen. Leipominen onnistuu kiireessäkin! Lapset vallan ihastuivat näihin pikkuleipiin. Herkullisia ovat!


OHJE:

100 g voita
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ rkl vaaleata siirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 rkl vettä)

Mittaa taikinaan tomusokeri, vaniljasokeri, siirappi, vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää sekaan pehmeä, melkein sula voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu paksulta eikä sekoitu kunnolla, lisää joukkoon 1 rkl vettä. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä niistä pitkät tangot (noin 30 cm). Pane tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia. Leikkaa tangot heti paloiksi uunista oton jälkeen. Säilytä pikkuleivät kuivassa.

1 kommentti:

  1. voi kuinka kiva että teilläkin tykättiin näistä :)

    VastaaPoista