Sivut

1. tammikuuta 2013

Mustaherukkahyydykekakku

Minulla on näköjään menossa hyydykekakkukausi. Tämä on jo kolmas hyydykekakku kuukauden sisällä, tällä kertaa mustaherukan makuisena. Ohje on TaikinaTaivaasta. Sen verran poikkesin ohjeesta, että liköörin tilalla käytin mustaherukkamehua eikä sitruunamehuakaan sattunut olemaan. Kakku onnistuisi varmasti hyvin viidellä liivatelehdellä. Alla ohje kuten itse tein.

Kuvien kanssa oli hieman ongelmia, kun eilen oli jo päivä hämärtynyt, kun kuvasin kakkua. Postauksen lopussa on kuva, jonka otin tänään paremmassa valossa.



OHJE:

Pohja:

Kostutus:
maito

Täyte:
1 prk (2½ dl) Flora vispiä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (200 g) Sunnuntai rahkavalmiste vanilja
2 dl mustaherukkasurvosta (sokeroitua)
½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
65 g valkosuklaata sulatettuna
3 rkl mustaherukkamehua
6 liivatelehteä

Kiille;
2 dl mustaherukkamehua (sokeroitua)
3 liivatelehteä

Tee kakkupohja valmiiksi (22-24 cm vuokaan).

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokerit. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa suklaa rahkavalmisteen sekaan. Sekoita joukkoon myös mustaherukkasurvos.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna mustaherukkamehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Anna hiukan jäähtyä ja sekoita rahkavalmistemassan sekaan. Yhdistä molemmat massat ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan (22-24 cm). Käytä reunakalvoa tai öljyä vuoan reuna kevyesti ja sihtaa vielä tomusokeria (näin saat kauniin sileän reunan). Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita kakkupohja sen päälle, kostuta. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Tee kiille. Liota liivatelehdet noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mustaherukkamehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä. Kaada kakun päälle varovasti (lusikan kautta).

Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa.

Koristelin kakun sulalla valkosuklaalla, lumihiutale-koristerakeilla ja helmiäinen-nonparelleilla.

6 kommenttia:

  1. Tosi herkulliselta näyttää, tuo kiille on hieno!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku :P
    Itse olen tehnyt mustaherukkahillosta juustokakun mutta en ole kiillettä siihen laittanut mustaherkukkamehusta täytyykin ensikerralla tehdä =)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja ihanat väriyhdistelmät, herkullisen näköinen, slurps...

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen kakku! Itsekin tykkään tehdä pohjan paistamalla niin se on helpompi leikata. Nyt alkoi tehdä mieli hyydykekakkua :))

    VastaaPoista
  5. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla!

    Upeasti alkanut kakkuvuotesi!

    VastaaPoista
  6. Minulla on pakaastimessa mustaherukoita ja tässäpä onkin yksi kohde , johon niitä voin käyttää. Voin kuvitella, että hyvää oli!

    VastaaPoista