4. elokuuta 2012

Vaniljainen punaherukkapiirakka


Piti saada pakastimen punaherukkavarastoja tyhjennettyä, joten leivoin piirakkaa. Tämä herkullinen ohje löytyi täältä. Ja on kuulkaa hyvää! Testasin ohjetta myös raparperilla ja aivan ihanaa sekin. Pojat ovat toivoneet tätä piirakkaa mustikoista, joten kunhan mustikkasato alkaa kypsyä, niin testattava on sekin. Tästä taisikin tulla yksi lempiohjeistani


OHJE:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia
1 dl vaniljajogurttia
1 muna
Täyte:
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2-3 dl puna- tai mustaherukoita tai pieniä raparperi- tai omenakuutioita

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt rasvasula, jogurtti ja muna. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Levitä taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista piirasta 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Hei, jos teen pellillisen niin osaatkos sanoa, riittääkö aineet tuplana?

    VastaaPoista