Piti saada pakastimen punaherukkavarastoja tyhjennettyä, joten leivoin piirakkaa. Tämä herkullinen ohje löytyi täältä.
Ja on kuulkaa hyvää! Testasin ohjetta myös raparperilla ja aivan ihanaa
sekin. Pojat ovat toivoneet tätä piirakkaa mustikoista, joten kunhan
mustikkasato alkaa kypsyä, niin testattava on sekin. Tästä taisikin
tulla yksi lempiohjeistani
OHJE:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia
1 dl vaniljajogurttia
1 muna
Täyte:
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2-3 dl puna- tai mustaherukoita tai pieniä raparperi- tai omenakuutioita
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää
joukkoon jäähtynyt rasvasula, jogurtti ja muna. Sekoita vain sen verran,
että ainekset tasoittuvat.
Levitä taikina voideltuun vuokaan
(halkaisija 24-26 cm). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä
taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista piirasta 200 asteen
lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.
Hei, jos teen pellillisen niin osaatkos sanoa, riittääkö aineet tuplana?
VastaaPoista