Välillä
taas jotain suolaistakin leivonnaista. Tein tällaisia kierteitä
jauhelihasta, taikinana on ihan sämpylätaikina. Hyviä olivat! Vaihtelua
saa vaihtamalla täytettä makunsa mukaan. Taidanpa seuraavan kerran
kokeilla tonnikalalla.
OHJE:
Taikina:
5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
10-11 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
Täyte:
400 g jauhelihaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
juustoraastetta
Päälle:
juustoraastetta
Sekoita +42-asteiseen (reilusti
kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, suola ja siirappi. Lisää
taikinaseokseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää
jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa juokseva margariini. Vaivaa
taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla
noin 30 minuuttia.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon mausteet.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat
pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi kummastakin osasto noin
60x30 cm levy. Levitä levyille tomaattipyree ja jauheliha, ripottele
päälle juustoraastetta.
Kääri levyt rullalle, jätä saumakohta
työpöytää vasten. Leikkaa rullat noin 2 cm:n paksuisiksi paloiksi, laita
leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin.
Kohota kierteet liinan alla. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti