Sivut

3. elokuuta 2012

Tonnikalapiirakka


Välillä jotain suolaistakin. On todella hyvää piirakkaa. Ohjeen olen saanut joskus monia vuosia sitten entiseltä naapurilta.


OHJE:
Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
½ dl vettä
Täyte:
1 prk tonnikalaa (öljyssä)
purjosipulia
½ paprikaa
3 munaa
1 dl kermaa
1 prk smetanaa
sitruunapippuria
paprikajauhetta
(hieman suolaa)
runsaasti tilliä
juustoraastetta

Nypi margariini, vehnäjauhot ja juustoraaste ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi nopeasti seoksen joukkoon.

Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä puolikypsälle pohjalle tonnikala, purjorenkaat (tai -silppu) ja paprikapalat. Kaada sitten vuokaan seos, jossa on sekoitettuna keskenään munat, kerma, smetana ja mausteet. Peitä pinta juustoraasteella. Paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia eli kunnes piirakka on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti