Sivut

3. elokuuta 2012

Minttusuklaajuustokakku


Kinuskikissan ohjeella tehtyä kahden suklaan kakkua.


OHJE:
Pohja:
200 g minttu-Dominoita
75 g voita tai margariinia
Täytemousse:
4 dl vispikermaa
2 valkuaista
Maitosuklaakerros:
2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
Minttusuklaakerros:
2 liivatelehteä
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl piparminttuaromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Yhdistä keksimurut ja voisula ja levitä seos halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.

Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vispivaahtoon. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa jääkaappiin odottamaan.

Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten toiseen moussepuolikkaaseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Laita minttusuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Värjää jäljellä oleva moussepuolikas sinivihreäksi sinisellä ja vihreällä elintarvikevärillä. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparminttuaromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten jäljellä olevaan moussepuolikkaaseen. Tarkista maku; lisää aromia tarvittaessa. Kaada vuokaa maitosuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.


Kakun päällä oleva suklaakuvio on tehty siten, että leikkasin kontaktimuovista halkaisijaltaan 24 cm olevan ympyrän ja spritsasin muovin päälle sulatetulla tummalla suklaalla tuollaisen ristikon, laitoin muovin suklaapuoli alaspäin kakun päälle ja kun suklaa oli jääkaapissa jähmettynyt, irrotin muovin varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti