4. elokuuta 2012

Tiikerikakku

Kahvikakkuja tulee tehtyä aika harvoin. Nyt kuitenkin innostuin, kun uusimmassa Maku-lehdessä (2/2011) oli tämä tiikerikakun ohje.


OHJE:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.

Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Ripottele jauhoseos rasvavaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja maito.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan (1½ l) pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti