Kahvikakkuja
tulee tehtyä aika harvoin. Nyt kuitenkin innostuin, kun uusimmassa
Maku-lehdessä (2/2011) oli tämä tiikerikakun ohje.
OHJE:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri
ja leivinjauhe. Ripottele jauhoseos rasvavaahtoon siivilän läpi. Sekoita
taikina tasaiseksi.
Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja maito.
Levitä voidellun ja korppujauhotetun
rengaskakkuvuoan (1½ l) pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä
päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta.
Pistele haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti