4-vuotiaamme
sairasti tässä todella rajusti, ilmeisesti enterovirusta. Joutui
lopulta sairaalaan tiputukseen rajun oksentelun takia; tipan ansiosta
toipui onneksi nopeasti. Kun ruoka alkoi taas maistui, hemmottelin
poikia näillä omenamuffineilla. Ohje on otettu Confetin resepti- ja käyttöohjeblogista.
OHJE:
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3 dl omenaraastetta (kaksi isoa omenaa tai kolme pientä omenaa raastettuna)
kuorrutus:
3 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot,
leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan vuorotellen
jogurtin kanssa. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan. Lisää
omenaraaste taikinaan ja jaa taikina vuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinien pinta saa kauniisti väriä.
Kuorrutusta varten vatkaa kerma, lisää rahka ja kreemijauhe. Sekoita hyvin keskenään.
Pursotin kuorrutuksen isolla tähtityllalla ja ripottelin päälle Wiltonin punaista värisokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti