1. elokuuta 2012

Syksyiset omenamuffinit


4-vuotiaamme sairasti tässä todella rajusti, ilmeisesti enterovirusta. Joutui lopulta sairaalaan tiputukseen rajun oksentelun takia; tipan ansiosta toipui onneksi nopeasti. Kun ruoka alkoi taas maistui, hemmottelin poikia näillä omenamuffineilla. Ohje on otettu Confetin resepti- ja käyttöohjeblogista.


OHJE:
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3 dl omenaraastetta (kaksi isoa omenaa tai kolme pientä omenaa raastettuna)
kuorrutus:
3 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan. Lisää omenaraaste taikinaan ja jaa taikina vuokiin.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinien pinta saa kauniisti väriä.

Kuorrutusta varten vatkaa kerma, lisää rahka ja kreemijauhe. Sekoita hyvin keskenään.

Pursotin kuorrutuksen isolla tähtityllalla ja ripottelin päälle Wiltonin punaista värisokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti