1. elokuuta 2012

Lihapiirakka

Lapsena serkkuni luona käydessäni sain aivan ihanaa lihapiirakkaa. Ajattelin verestää lapsuusmuistojani ja testata jotain lihapiirakan ohjetta. Tämä ohje löytyi Kakkukioskilta, rahka-voitaikinan ohje Kotiliedestä. Kylläpä olikin hyvää!


OHJE:
rahka-voitaikina:
1 prk maitorahkaa
250 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl pitkäjyväistä riisiä
400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
jauhelihamaustetta
4 keitettyä munaa
voiteluun:
munaa

Tee kaksinkertainen annos rahka-voitaikinaa. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista.

Jos haluat taikinaan vähän lehtevyyttä, taputtele taikina ohuemmaksi ja laita tunniksi viileään. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi taittaen pariin kertaan välillä kolmeen osaan. Laita taikina peitettynä takaisin jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta. Keitä munat ja hienonna. Yhdistä täytteen aineet.

Kauli taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt täyte. Nosta toinen taikinalevy päälle. Taita jälkimmäisen levyn reunat piirakan alle. Voitele munalla, pistele haarukalla. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti