4. elokuuta 2012

Suklaakonvehtikurssilla


Joensuun Iloinen Keittiö ja Karelian Martat järjestivät eilen suklaakonvehtikurssin, opettajana oli suklaaharrastaja Martti Havukainen. Olin aivan innoissani, sillä konvehtien tekeminen on kiinnostanut minua, mutta ominpäin en ole uskaltautunut kokeilemaan. Nyt uskallan! Meitä oli reilu 10 innokasta oppijaa, työskentelimme pareittain. Joensuulaisista blogeista olivat edustettuina ainakin Anzkun kauhasta kajahtaa ja  Cebicin keittiössä, myös Herkkusuu tuli kauempaa. Vinkatkaa, jos oli muitakin!

Suklaat olivat tukusta ostettuja valmiiksi temperoituja valko- ja tummaa suklaata sekä myös Lidl:stä ostettua valko- ja tummaa suklaata. Temperointia meille ei opetettu, vaan pääsimme suoraan konvehtien tekoon. Nuo Lidl:n suklaat ovat kuulemma hyviä tähän tarkoitukseen, jos ei ole mahdollisuutta ostaa tukusta temperoitua suklaata eikä itse halua/osaa temperoida. Itse ainakin ajattelin kokeilla konvehtien tekemistä kotona juuri noista Lidl:n suklaista.

Markkinoilla on kaikenlaisia suklaakonvehtimuotteja, mutta konvehdit onnistuvat hyvin myös ihan tavallisissa jääpalalokerikoissa.

Minä ja parini teimme konvehdit tukun valkosuklaasta, täytteenä Jam it! Passion-limehillo. Otin muutaman kuvan konvehtien tekemisestä.


Ensin sulatimme vesihauteessa valkosuklaan. Mittarilla mittasimme suklaan lämpötilan, ja kun se oli sopiva, kaadoimme suklaan muottiin.


Ylimääräinen suklaa kaadettiin pois - tässä leivinpaperille. Muotti vietiin jääkaappiin 20 minuutiksi.  Teimme tämän vaiheen kahdesti, jotta suklaakuoresta tuli vähän paksumpi. Tämä ei ole välttämätöntä. Ylimääräinen suklaa sai jähmettyä tuossa leivinpaperilla ja sitten se kaavittiin takaisin kulhoon ja sulatettiin uudelleen.


Sitten oli hillon vuoro. Meillä hilloa tuli liian paljon, mutta yllättävän hyvin konvehdit onnistuivat silti. Olikin onni, että kuoressa oli suklaata kaksi kerrosta. Tämän jälkeen vielä kerros suklaata päälle ja konvehdit pakastimeen noin puoleksi tunniksi.


Ja tässä on lopputulos. Yksi konvehti sai sisäänsä mulberryhilloa, kun passion-lime loppui kesken. Aika kivasti kuultaa hillo läpi. Olivat varsinaista herkkua! Lopuksi vielä joimme kahvit ja maistelimme toistemme tekemiä konvehteja. Tosin ei niitä kovin montaa voinut maistella, loput tuli kotiin mukaan.


Tässä tummasta suklaasta tehtyjä. Yhtään en muista enkä tiedä, mitkä on tehty tukun suklaasta ja mitkä Lidl:n. Samoin täytteistäkään ei ole tietoa, sillä nämä ovat vielä maistelematta.


Ja tässä valkosuklaisia. Tuo ylin nalle on tehty Lidl:n valkosuklaasta, johon on sekoitettu appelsiininkuoriraastetta. Alemmat on tukun valkosuklaasta.


Ja tällaisen ostin kotiinviemisiksi. Digitaalimittari olisi toki kätevämpi, mutta eiköhän tälläkin alkuun pääse.

Suuret kiitokset Iloiselle Keittiölle, Karelian Martoille, Martille sekä kaikille osallistujille! Oli oikein mukava ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti