Joensuun
Iloinen Keittiö ja Karelian Martat järjestivät eilen
suklaakonvehtikurssin, opettajana oli suklaaharrastaja Martti
Havukainen. Olin aivan innoissani, sillä konvehtien tekeminen on
kiinnostanut minua, mutta ominpäin en ole uskaltautunut kokeilemaan. Nyt
uskallan! Meitä oli reilu 10 innokasta oppijaa, työskentelimme
pareittain. Joensuulaisista blogeista olivat edustettuina ainakin Anzkun kauhasta kajahtaa ja Cebicin keittiössä, myös Herkkusuu tuli kauempaa. Vinkatkaa, jos oli muitakin!
Suklaat olivat tukusta ostettuja
valmiiksi temperoituja valko- ja tummaa suklaata sekä myös Lidl:stä
ostettua valko- ja tummaa suklaata. Temperointia meille ei opetettu,
vaan pääsimme suoraan konvehtien tekoon. Nuo Lidl:n suklaat ovat
kuulemma hyviä tähän tarkoitukseen, jos ei ole mahdollisuutta ostaa
tukusta temperoitua suklaata eikä itse halua/osaa temperoida. Itse
ainakin ajattelin kokeilla konvehtien tekemistä kotona juuri noista
Lidl:n suklaista.
Markkinoilla on kaikenlaisia
suklaakonvehtimuotteja, mutta konvehdit onnistuvat hyvin myös ihan
tavallisissa jääpalalokerikoissa.
Minä ja parini teimme konvehdit tukun
valkosuklaasta, täytteenä Jam it! Passion-limehillo. Otin muutaman kuvan
konvehtien tekemisestä.
Ensin sulatimme vesihauteessa
valkosuklaan. Mittarilla mittasimme suklaan lämpötilan, ja kun se oli
sopiva, kaadoimme suklaan muottiin.
Ylimääräinen suklaa kaadettiin pois -
tässä leivinpaperille. Muotti vietiin jääkaappiin 20 minuutiksi. Teimme
tämän vaiheen kahdesti, jotta suklaakuoresta tuli vähän paksumpi. Tämä
ei ole välttämätöntä. Ylimääräinen suklaa sai jähmettyä tuossa
leivinpaperilla ja sitten se kaavittiin takaisin kulhoon ja sulatettiin
uudelleen.
Sitten oli hillon vuoro. Meillä hilloa
tuli liian paljon, mutta yllättävän hyvin konvehdit onnistuivat silti.
Olikin onni, että kuoressa oli suklaata kaksi kerrosta. Tämän jälkeen
vielä kerros suklaata päälle ja konvehdit pakastimeen noin puoleksi
tunniksi.
Ja tässä on lopputulos. Yksi konvehti
sai sisäänsä mulberryhilloa, kun passion-lime loppui kesken. Aika
kivasti kuultaa hillo läpi. Olivat varsinaista herkkua! Lopuksi vielä
joimme kahvit ja maistelimme toistemme tekemiä konvehteja. Tosin ei
niitä kovin montaa voinut maistella, loput tuli kotiin mukaan.
Tässä tummasta suklaasta tehtyjä. Yhtään
en muista enkä tiedä, mitkä on tehty tukun suklaasta ja mitkä Lidl:n.
Samoin täytteistäkään ei ole tietoa, sillä nämä ovat vielä
maistelematta.
Ja tässä valkosuklaisia. Tuo ylin nalle
on tehty Lidl:n valkosuklaasta, johon on sekoitettu
appelsiininkuoriraastetta. Alemmat on tukun valkosuklaasta.
Ja tällaisen ostin kotiinviemisiksi. Digitaalimittari olisi toki kätevämpi, mutta eiköhän tälläkin alkuun pääse.
Suuret kiitokset Iloiselle Keittiölle, Karelian Martoille, Martille sekä kaikille osallistujille! Oli oikein mukava ilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti