4. elokuuta 2012

Pellillinen omenapiirakkaa


Olin toipumassa viisaudenhampaanpoistosta ja mielen piristykseksi piti leipoa jotain hyvää. Tämä olikin todella helppo ja nopea omenapiirakka, ja hyvää! Ohje on Myllyn Parhaalta.


OHJE:
Pohja:
3 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 dl (fariini)sokeria
1 dl (pullo)margariinia
4 dl piimää
1 kananmuna
Päälle:
n. 5 isoa hapanta omenaa viipaleina
kanelia
(fariini)sokeria

Valmistus on helppo. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää loput aineet ja sekoita.

Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja lado päälle omenalohkot. Mausta kanelilla ja sokerilla. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Just tätä mä etsin, kiitti!! :) Tää on hyvä ja mukava vaihtoehto 'sille perinteiselle'. Seuraks 'vanhan ajan vaniljakastiketta' tai, kuten meillä tänään, vaniljakermajäätelöä :)

    VastaaPoista
  2. Moi" nami nami. 10 vierasta tulossa ja tätä taidan tarjota. Greta

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kokeilla..nam :)

    VastaaPoista
  4. kerralla heti paljon hyvää

    VastaaPoista
  5. Kerrassaan mainio ja nopea! Kiitos!

    VastaaPoista