5. elokuuta 2012

Suklaa-lakumudcake


Kuopuksen kummitäti tuli lapsineen käymään ja esitti toiveen, josko voisin leipoa jotain suklaista. Tottahan toki! Tämä suklaa-lakumudcaken ohje oli ollut kokeilulistallani jo hyvän aikaa, joten nyt tuli hyvä tilaisuus testata ohje. Ja hyvää oli, nam! Ei liian makeaa minunkaan makuuni. Tarjosin mudcaken kermavaahdon kera. Ohje on Pirkalta.



OHJE:
150 g margariinia tai voita
1 levy (200 g) Lontoonrae maitosuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
tomusokeria

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.

Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti