Sivut

5. elokuuta 2012

Jauhelihapiirakka


Teki taas mieli testata jotain suolaisen piirakan ohjetta ja tämä osui silmiini Kinuskikissalta. Jätin täytteestä valkosipulin ja sinapin pois, ja hyvää oli näinkin. Todella hyvää itse asiassa! Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin. Alla ohje kuten itse tein.


OHJE:
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.

Leikkaa paprika suikaleiksi (tai paloiksi, kuten itse tein). Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti