6. elokuuta 2012

Kääretorttuleivokset


Tein vaihteeksi kääretortun leivoksiksi. Ei niistä järin kauniita tullut, mutta hyvin maistuvaisia olivat.



OHJE:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Flora vispiä
vadelmahilloa
Päälle:
1 prk Flora vispiä
strösseleitä
suklaalehtiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vadelmahilloa maun mukaan. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Leikkaa kääretorttu annospaloiksi. Koristele vaahdotetulla Flora vispillä sekä strösseleillä ja suklaalehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti