5. elokuuta 2012

Sokerikakkupohja

Teen nykyisin kakkupohjat tällä Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjassa olevan ohjeen mukaan. Tällä ohjeella on kakkupohja onnistunut aina. Alla oleva ohje on suora kopio kirjasta. 

Laita vatkauskulho grammapuntarille ja riko kananmunat siihen. Näin tiedät kakkupohjaan tulevien munien painon. Kerro se kertoimella 0,7. Näin saat sokerin ja jauhojen määrän. Eli jos munat painavat 300 g, kakkuun tulee 300x0,7=210 g sokeria ja 210 g jauhoja.

Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia. Vatkaa munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun se pysyy valumatta esimerkiksi sormen päässä. Älä vatkaa liikaa.

Sekoita jauhot keskenään. Jos muna-sokerivaahto on hyvin vatkattu, leivinjauhetta ei tarvita välttämättä lainkaan. Sihtaa jauhot siivilän läpi massaan samalla sekoittaen hyvin varovaisesti, ettei kuohkeus hajoa. Älä kopsuttele astiaa!

Vatkauksen aikana kannattaa laittaa vuoat paistokuntoon joko voitelemalla ja jauhottamalla tai paperoimalla ne.

Täytä kaksi kolmasosaa vuoan tilavuudesta.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, voi sen päälle laittaa esimerkiksi leivinpaperin, kun paistoajasta on kulunut kaksi kolmasosaa. Kakku kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä. Näin se tiivistyy eikä murene helposti leikattaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti