Sivut

5. elokuuta 2012

Mustikkatäyte


Tästä ohjeesta riittää halkaisijaltaan 24-26 cm:n kakun kahteen väliin.

OHJE:
1 prk Flora vispiä
1 prk (200 g) mustikka-vaniljarahkaa (Arla Ingman)
1rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
100 g mustikoita

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota Flora vispi, lisää sekaan mustikka-vaniljarahka ja sokerit. Kiehauta vesi, sulata puristetut liivatelehdet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, ripottele täytteen päälle mustikoita. Laita seuraava pohja päälle, kostuta ja tee seuraava kerros samoin. Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti