Laskiaistiistaina
leivoin tällaisia pikapullia laskiaispulliksi. Ohje on Yhteishyvän
Ruoka -lehdestä 2/12. Itse käytin omenahillon sijasta vadelmahilloa enkä
maustanut kermavaahtoa kanelilla.
OHJE:
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kardemummaa (ja inkivääriä)
2 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 dl juoksevaa margariinia
Pinnalle:
maitoa ja raesokeria
tomusokeria
Lisäksi:
1 dl hilloa
2 dl vispikermaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita
toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden
joukkoon. Sekoita taikinaksi.
Annostele taikina voideltuihin
muffinivuokiin. Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle
raesokeria. Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18-20
minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Halkaise pullat ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Sirota pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti