6. elokuuta 2012

Pikalaskiaispullat


Laskiaistiistaina leivoin tällaisia pikapullia laskiaispulliksi. Ohje on Yhteishyvän Ruoka -lehdestä 2/12. Itse käytin omenahillon sijasta vadelmahilloa enkä maustanut kermavaahtoa kanelilla.


OHJE:
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kardemummaa (ja inkivääriä)
2 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 dl juoksevaa margariinia
Pinnalle:
maitoa ja raesokeria
tomusokeria
Lisäksi:
1 dl hilloa
2 dl vispikermaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi.

Annostele taikina voideltuihin muffinivuokiin. Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Halkaise pullat ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Sirota pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti