6. elokuuta 2012

Banaanikakku


Muutama banaani oli päässyt tummentumaan siinä määrin, että kenenkään ei tehnyt mieli syödä niitä. Kati Jaakosen kirjassa Hellapoliisi - Ensimmäiset reseptini olin törmännyt tähän banaanikakun ohjeeseen, joten päätinpä sitten testata ohjetta. Tuli todella mehevä ja kostea kakku, hyvää!


OHJE:
100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 banaania
½ dl kermaa tai maitoa

Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet taikinaan, sekoita. Soseuta banaanit haarukalla painellen. Lisää banaanisose ja kerma taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Voitele ja jauhota noin litran vetoinen kahvikakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti