Muutama
banaani oli päässyt tummentumaan siinä määrin, että kenenkään ei tehnyt
mieli syödä niitä. Kati Jaakosen kirjassa Hellapoliisi - Ensimmäiset
reseptini olin törmännyt tähän banaanikakun ohjeeseen, joten päätinpä
sitten testata ohjetta. Tuli todella mehevä ja kostea kakku, hyvää!
OHJE:
100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 banaania
½ dl kermaa tai maitoa
Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa. Sekoita vehnäjauhot,
vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet taikinaan, sekoita.
Soseuta banaanit haarukalla painellen. Lisää banaanisose ja kerma
taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Voitele ja jauhota noin litran vetoinen
kahvikakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa
50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja kumoa
tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti