7. elokuuta 2012

Omenasosekakku

Pakastimessa oli äitini tekemää omenasosetta, ja kun lettukestien jälkeen jäi sosetta yli, käytin loput kahvikakkuun. Ohje on Sumin sörsselit -blogista. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös kuorrutus, mutta jätin sen tekemättä.


OHJE:
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia (tai kardemummaa)
2 dl omenasosetta (tai 3 dl karkeaa omenaraastetta)
1 dl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä omenasoseen ja maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 55-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti