7. elokuuta 2012

Isoäidin hillotangot


Välillä on kiva leipoa pikkuleipiä. Tämä ohje on joulun 2011 alla ilmestyneestä Leivotaan-lehdestä. Helppo ja nopea ohje!


OHJE:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
noin ½ dl vadelmahilloa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne voiseokseen. Nosta taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile massasta paksuhkoja, hieman litteitä pötkylöitä ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle. Paina etusormella ura hilloa varten. Levitä hillo. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.

Leikkaa pikkuleivät viistoon ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti