Sivut

4. elokuuta 2012

Munkkirinkilät


Parin vuoden tauon jälkeen paistoin vapuksi munkkirinkilöitä. Ja kyllä osaavatkin olla hyviä! Ohjeen otin tällä kertaa Ulla Svenskin kirjasta Unelmaleivonnaiset, siellä nämä olivat nimellä Sotkun munkit. Itse lisäsin taikinaan vielä kardemummaa.


OHJE:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl suolaa
1 kananmuna
100 g margariinia
noin 14 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
500 g kasviöljyä

Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta jauhot taikinaan. Vauvaa taikina hyvin ja anna levätä liinan alla noin 15 minuuttia. Jaa taikina paloiksi ja pyöritä ne palloiksi. Anna pallojen kohota ja paina kohonneiden munkkien keskelle reiät. Kuumenna kasviöljy 180 asteeseen ja paista munkit kauniin ruskeiksi molemmilta puolin. Kieritä lämpimät munkit sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti