Jostain
kumman syystä kääretorttua tulee tehtyä todella harvoin, vaikka se on
niin helppo ja nopea herkku. Meille oli tulossa vieraita ja kovasti
pähkäilin, että mitähän sitä leipoisi kahville tarjottavaksi. Sitten
keksin: kääretorttua. Pitäisi ehdottomasti tehdä useamminkin. Ohje on
Myllyn Parhaalta täältä. En käyttänyt ranskalaisi pastilleja, vaan Marianne crushia ja kermana käytin Flora vispiä.
OHJE:
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl mansikka- tai vadelmahilloa tai survosta (150 g)
Rahka-karkkiseos:
1 tlk kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa (200 g)
100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna, Marianne- tai Dajm-rouhetta tms.
Päälle:
rahkaseosta
Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat
vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin
leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille
uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia
kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle
on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa rahkaseosta varten kerma
vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopiva maku sokereilla sekä
sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa
valmiina. Itse tehtävää karkkirouhetta varten murskaa noin 100 g
ranskanpastilleja huhmaressa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.
Levitä torttulevylle ensin hillo tai
survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet
rahka-karkkiseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Kaada loput rahkaseoksesta tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele karkeilla.
Itse koristelin kääretortun sokerimassakukilla ja -lehdillä.
Suosittelen kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti