Sivut

3. elokuuta 2012

Marianne-kääretorttu


Jostain kumman syystä kääretorttua tulee tehtyä todella harvoin, vaikka se on niin helppo ja nopea herkku. Meille oli tulossa vieraita ja kovasti pähkäilin, että mitähän sitä leipoisi kahville tarjottavaksi. Sitten keksin: kääretorttua. Pitäisi ehdottomasti tehdä useamminkin. Ohje on Myllyn Parhaalta täältä. En käyttänyt ranskalaisi pastilleja, vaan Marianne crushia ja kermana käytin Flora vispiä.


OHJE:
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl mansikka- tai vadelmahilloa tai survosta (150 g)
Rahka-karkkiseos:
1 tlk kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa (200 g)
100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna, Marianne- tai Dajm-rouhetta tms.
Päälle:
rahkaseosta

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopiva maku sokereilla sekä sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Itse tehtävää karkkirouhetta varten murskaa noin 100 g ranskanpastilleja huhmaressa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.

Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahka-karkkiseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Kaada loput rahkaseoksesta tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele karkeilla.

Itse koristelin kääretortun sokerimassakukilla ja -lehdillä.
Suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti