Sivut

4. elokuuta 2012

Jauhelihamuffinssit


Leivoin näitä suolaisia muffinsseja pojan 5-vuotissynttäreille. Ohje on Dr. Oetkeriltä. Tuohon allaolevaan ohjeeseen puolitin jauhelihatäytteen ohjeen, sillä alkuperäisessä ohjeessa se oli niin reilu, että riitti kaksinkertaiseen annokseen taikinaa.


OHJE:
n. 18 kpl
Taikina:
2 munaa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 dl ruisleseitä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Päälle:
150 g jauhelihaa
½ sipuli hienonnettuna
½ (n. 1 dl) porkkana raastettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 dl tomaattiketsuppia
n. 1/4 tl mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
n. 1/4 tl suolaa
1/4-½ dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
Pinnalle:
kirsikkatomaatteja puolikkaina
½-1 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää joukkoon sipulisilppu sekä porkkanaraaste ja sekoittele kasviksia muutama minuutti jauhelihan kanssa miedolla lämmöllä.

Lisää tuorejuusto ja sekoittele tasaiseksi. Mausta seos ketsupilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.

Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon sulatettu rasva, maito ja siirappi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kun käytät silikonista valmistettua muffinimuottivuokaa, ei syvennyksiä tarvitse voidella lainkaan. Jos käytät muffinipeltiä, voitele se tai levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin.

 Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinivuoan pohjalle
 
Sekoita jauhelihaseokseen hienonnettu persilja tai basilika. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle vuokiin.

Paina keskelle halkaistu kirsikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista muffineja 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 16-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti