Sivut

4. elokuuta 2012

Valkosuklaa-persikkahyydykekakku


Tein tämän kakun pojan 5-vuotissynttäreille. Blogissani on jo aiemmin julkaistu persikkaisen hyydykekakun ohje, osittain samanlainen kuin tämä. Tämäkin versio oli varsinaista herkkua!



OHJE:
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
keltaista Jaffaa
Valkosuklaatäyte:
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sokeria
4 liivatelehteä + tilkka vettä
Persikkakerros:
3 prk persikkasosetta (Muksu, á 125 g)
3 liivatelehteä + tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina irtopohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (itse tein halkaisijaltaan 24 cm vuokaan). Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.

Pese kakkuvuoka ja laita vuoan reunoille ja pohjaan leivinpaperi. Se helpottaa kakun irrottamista valmiina.  Laita kakkupohja vuokaan ja kostuta keltaisella Jaffalla (noin 1 dl).

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon maitorahka, vaniljarahka, sula valkosuklaa, vanilliinisokeri ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen persikkakerroksen lisäämistä.

Laita persikkakerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana persikkasoseen sekaan. Kaada persikkaseos vuokaan kerma-rahkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.


Koristelin kakun tummalla suklaalla ja ananaskirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti