4. elokuuta 2012

Pursotuskurssilla


Minulla oli eilen ilo osallistua Joensuun Iloisen keittiön ja Decapitated Food -blogin Susanne Aallon järjestämälle pursotuskurssille. Peruspursotukset minulla onkin jo aika hyvin hanskassa, mutta toivoin kuitenkin, että oppisin kurssilla jotain uuttakin. Ja niin opinkin!


Kurssi aloitettiin kreemin valmistamisella, tätä siis pursottelimme. Olihan tämä jämäkämpää pursotettavaa kuin vaahdotettu Flora vispi, mutta mielenkiintoista oli kokeilla tätäkin. Tuskinpa tulisi kotona kokeiltua.

Itse käytin pursotuksissa ruusu- ja tähtityllia. Oli tosi huippua saada opetusta kreemiruusun tekoon; ehkäpä nyt uskaltaisin kokeilla kermaruusujen pursottamistakin, kunhan ensin hommaan ruusutyllan.


Minun ruusuni... Eivät järin kauniita, mutta lisää harjoittelua, niin eiköhän ala sujua paremmin. Ruusut pursotettiin marsipaanin ympärille.


Susannen pursottama ruusu


Tähtityllalla opettelin pursottamaan simpukkaketjua; sitä kun en ole kotona saanut onnistumaan. Huono kuva, mutta ketju näyttää paremmalta kuin aiemmat yritykseni.

Teimme myös suklaaspritsauksia, niistä ei ole kuvia. Tälläkin kurssilla oli kivaa ja nytpä jäänkin odottelemaan syksyn koristelukurssia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti