Minulla oli eilen ilo osallistua Joensuun Iloisen keittiön ja Decapitated Food -blogin Susanne
Aallon järjestämälle pursotuskurssille. Peruspursotukset minulla onkin
jo aika hyvin hanskassa, mutta toivoin kuitenkin, että oppisin kurssilla
jotain uuttakin. Ja niin opinkin!
Kurssi aloitettiin kreemin
valmistamisella, tätä siis pursottelimme. Olihan tämä jämäkämpää
pursotettavaa kuin vaahdotettu Flora vispi, mutta mielenkiintoista oli
kokeilla tätäkin. Tuskinpa tulisi kotona kokeiltua.
Itse käytin pursotuksissa ruusu- ja
tähtityllia. Oli tosi huippua saada opetusta kreemiruusun tekoon; ehkäpä
nyt uskaltaisin kokeilla kermaruusujen pursottamistakin, kunhan ensin
hommaan ruusutyllan.
Minun ruusuni... Eivät järin kauniita,
mutta lisää harjoittelua, niin eiköhän ala sujua paremmin. Ruusut
pursotettiin marsipaanin ympärille.
Susannen pursottama ruusu
Tähtityllalla opettelin pursottamaan
simpukkaketjua; sitä kun en ole kotona saanut onnistumaan. Huono kuva,
mutta ketju näyttää paremmalta kuin aiemmat yritykseni.
Teimme myös suklaaspritsauksia, niistä
ei ole kuvia. Tälläkin kurssilla oli kivaa ja nytpä jäänkin odottelemaan
syksyn koristelukurssia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti