Vanhin
poika halusi tänä vuonna kaverisynttäreilleen jäätelökakun - samanlaisen
jäätelöcharlotan kuin tein hänelle pari vuotta sitten. Mikäpäs siinä,
helpollahan siinä pääsi. Kakun kun pystyi tekemään valmiiksi pakastimeen
jo muutama päivä ennen juhlia. Ohje kakkuun on otettu Á la Marie
-blogista täältä. Kuva on taas huono, kun on illalla otettu.
OHJE:
1 kaupan kuningatarkääretorttu (käytin 1,5)
mansikkahilloa
noin ½-1 litraa mansikkajäätelöä riippuen vuoan koosta
½-1 litraa vaniljajäätelöä
Vuoraa kulho tai valitsemasi laakea astia kelmulla. Leikkaa kääretorttu vajaa 1 cm levyisiksi viipaleiksi.
Vuoraa kelmutettu astia kääretortun
viipaleilla. Pehmitä mansikkajäätelöä lusikalla tai vatkaimella
sekoittaen, että jäätelö on helpompi levittää.
Levitä mansikkajäätelöä kääretortulla
vuorattuun vuokaan, noin puoleenväliin asti. Lusikoi reilu kerros
mansikkahilloa päälle. Pehmitä vaniljajäätelö ja levitä varovasti hillon
päälle. Tasoita pinta.
Lado loput kääretortun viipaleista
pohjaksi jäätelön päälle. Peitä pohja kelmulla ja nosta kakku
pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ota kakku sulamaan noin 10 minuuttia
ennen tarjoilua. Kumoa astia tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti