Sivut

2. elokuuta 2012

Jäätelöcharlotta


Vanhin poika halusi tänä vuonna kaverisynttäreilleen jäätelökakun - samanlaisen jäätelöcharlotan kuin tein hänelle pari vuotta sitten. Mikäpäs siinä, helpollahan siinä pääsi. Kakun kun pystyi tekemään valmiiksi pakastimeen jo muutama päivä ennen juhlia. Ohje kakkuun on otettu Á la Marie -blogista täältä. Kuva on taas huono, kun on illalla otettu.


OHJE:
1 kaupan kuningatarkääretorttu (käytin 1,5)
mansikkahilloa
noin ½-1 litraa mansikkajäätelöä riippuen vuoan koosta
½-1 litraa vaniljajäätelöä

Vuoraa kulho tai valitsemasi laakea astia kelmulla. Leikkaa kääretorttu vajaa 1 cm levyisiksi viipaleiksi.

Vuoraa kelmutettu astia kääretortun viipaleilla. Pehmitä mansikkajäätelöä lusikalla tai vatkaimella sekoittaen, että jäätelö on helpompi levittää.

Levitä mansikkajäätelöä kääretortulla vuorattuun vuokaan, noin puoleenväliin asti. Lusikoi reilu kerros mansikkahilloa päälle. Pehmitä vaniljajäätelö ja levitä varovasti hillon päälle. Tasoita pinta.

Lado loput kääretortun viipaleista pohjaksi jäätelön päälle. Peitä pohja kelmulla ja nosta kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ota kakku sulamaan noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa astia tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti