2. elokuuta 2012

Fazerin sininen suklaakakku


Meillä ei tänä vuonna ollutkaan isänpäivänä täytekakkua. Viime aikoina on tullut tehtyä täytekakkuja sen verran paljon, etten jaksanut innostua ja toisaalta olen ollut sitkeässä flunssassa jo hyvän aikaa, niin mieluummin leivoin jotain helpompaa. Tämän kakun ohjeen olen saanut sly-paketin mukana Leenalta Iloista leivontaa -blogista.



OHJE:
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl van houten kaakaota
0,5 dl maitoa
100 g Fazerin sinistä suklaata

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, kananmunat vatkataan yksitellen joukkoon.

Kuivat aineet sekaisin keskenään ja sekaisin taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Tässä vaiheessa taikinaa EI saa vaivata, vain varovaista sekoittelua!

Sininen suklaa paloitellaan saksilla suurehkoiksi paloiksi ja sekoitetaan taikinaan.

Paistetaan voidellussa ja jauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta noin 45 minuuttia - 1 tunti.

Jemmataan jääkaappiin muutamaksi päiväksi peitettynä ja sitten nautitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti