Sivut

3. elokuuta 2012

Irish cream -hyydykekakku


Mieheni syntymäpäivää vietettiin ihan vain oman perheen kesken. Kahvipöytään tein hyydykekakkua.


OHJE:
pohja:
130 g digestive-keksejä
50 g voita
täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
130 g maitosuklaata
n. 2 rkl Irish cream -makusiirappia
3 liivatelehteä
3 rkl vettä


Murskaa digestive-keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon maitorahka, suklaasula ja makusiirappi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa makusiirappia. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Pursotukset on vaahdotettua vispikermaa ja koristeena minttusuklaarakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti