Sivut

6. elokuuta 2012

Cappuccino-juustokakku


Juhlimme viime viikonloppuna suvun kanssa mieheni 4-kymppisiä. Mieheni pitää kahvista ja suklaasta, joten halusin yhdistää nämä maut kakkuun. Kinuskikissalta löytyikin tällainen ohje. Tein kakun isompaan vuokaan kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten muutin pohjan ohjetta hieman. Täyte on tehty Kinuskikissan ohjeen mukaan. Alla on ohje sellaisena kuin itse tein. On todella hyvää kakkua, ihanan pehmeää. Suosittelen kokeilemaan!


OHJE:
Pohja:
250 g Dominoita
75 g margariinia
1 pss (22 g) Gevalia cappuccino -kahvijuomajauhetta
Suklaakahvitäyte:
6 liivatelehteä
1 1/4 dl vahvaa kahvia (1,5 kahvimittaa kuppia kohden
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maitosuklaata
Vaniljakiille:
2 liivatelehteä
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Peitä halkaisijaltaan 26 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. 

Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon kahvijauhe ja keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahvaa kahvia (noin 1,5 mittaa kahvijauhetta yhtä kuppia kohden). Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon kahvi-liivateseos ohuena nauhana.

Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon tuorejuusto-kahviseos.

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl vaniljakastikkeesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää joukkoon loppu vaniljakastike, jotta seos jäähtyy. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku sitten vuoasta.

Koristelin kakun maitosuklaalla ja kaulintamassasta tehdyllä liljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti