28. heinäkuuta 2012

Suklaamousse

Tämäkin täyteohje on varsin reilu. Täytettä riittää hyvin yhteen väliin halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuun, pienempään kakkuun kahteen väliin.


3 liivatelehteä
130 g valko-, maito- tai tummaa suklaata
1 prk (2,5 dl) Flora vispiä
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä liivatteiden liottamiseen

Laita liivatteet kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Sulata suklaa mikroaaltouunissa (ensin 30 sekuntia, sekoita, sitten 10 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut) tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan.

Kuumenna vesi, puristele liivatteet ja liuota ne veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaaseokseen.
Kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti