Sivut

28. heinäkuuta 2012

Vadelma-vaniljamousse

Tällä ohjeella saa oikein reilun yhden täytekerroksen halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuun. Pienempään kakkuun täytettä riittää oikein hyvin kahteen väliin.


4 liivatelehteä
200 g pakastevadelmia
1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl sokeria
3 rkl vettä tai vadelmamehua liivatteiden liottamiseen

Laita liivatteet kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Soseuta sulatetut pakastevadelmat. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon vadelmasose ja sokeri. Tarkista maku, tarvittaessa lisää sokeria maun mukaan. 

Kuumenna vesi tai vadelmamehu, puristele liivatteet ja liuota ne nesteeseen. Sekoita liivateseos nauhana vadelmaseokseen.

Kaada seos kostutetun kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti