Sivut

28. heinäkuuta 2012

Suklaakakku mikroaaltouunissa

Tämän helpommin ja ainakaan nopeammin ei varmasti suklaakakkua saa! Harvoin tulee käytettyä mikroaaltouunia leivonnassa muuhun kuin suklaan ja rasvan sulattamiseen, mutta tämän kakun valmistamiseen mikro on huippu. Kakku on tehty Tupperwaren Silikoni Leipävuoassa, ohjeen sain tuon vuoan mukana.



OHJE:
100 g taloussuklaata
100 g margariinia
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja margariini mikrossa. Sekoita munat ja sokeri. Yhdistä kuiva-aineet ja lopuksi suklaa-margariiniseos.

Voitele silikonivuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä mikrossa 750 W 5 minuutin ajan.

HUOM! Tuo kypsennysaika on viitteellinen - riippuen vuoasta ja mikrosta. Meidän mikrossa kakku kypsyy 6 minuutissa, ja jos tekee kakun erilaisessa silikonivuoassa, niin sekin voi vaikuttaa kypsennysaikaan. Kokeilemalla löytyy se oman mikron/vuoan vaatima aika.

Ja mielestäni silikonivuokaa ei tarvitse voidella, kun taikinassa on rasvaa. Itse en ole vuokaa voidellut ja kakku on aina irronnut hyvin.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan aika riippuu mikron tehostakin ja onko pyörivällä alustalla vai ei. Meillä valmis n. 3,5 min.

    VastaaPoista