28. heinäkuuta 2012

Juustosämpylät


OHJE:
5 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl juustoraastetta
1 pss kuivahiivaa
10-11 dl hiivaleipäjauhoja
50 g margariinia
Voiteluun:
vettä
Päälle:
½-1 dl juustoraastetta

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, hunaja ja juustoraaste. Lisää taikinaseokseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Kohota sämpylät liinan alla. Voitele vedellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti